Öğrencilerimize kan ve kök hücre bağışının öneminin kavratılması, öğrencilerimizin ilerideki yaşamlarında gönüllü bağışçı olmalarını sağlamak, aynı zamanda kendilerinin hiç ihtiyacı olmadığı bir konuda başka insanlara yardım edebilme ve empati yetisini oluşturabilmek, ortak bir amaç için çalışan öğrencilerin grup çalışmasında sorumluluk bilincini oluşturmak, iletişim ve arkadaşlık kurma becerilerini kazandırmak
Konuya ve isteğe göre istekli öğrencilere yeteneklerini gösterebilmeleri, sergileyebilmeleri için sınıf tahsis edilir. Öğrencilerin teneffüslerde ve öğle arasında söz konusu sınıfta yapmış olduğu resimleri, biriktirdiği koleksiyonu vb. sergilemek, müzik aleti çalmak (müzik yapmak), origami vb sanatları tanıtmak, sevdiği şairin şiirlerini okumak, belli konularda ders anlatmak gibi faaliyetlerde bulunmasına olanak tanır.
Her dönem bir kez olmak üzere, spor salonu ve okul bahçesi gibi yerlerde, kullanmadıkları ürünleri isteyenlerle paylaşmak isteyen öğrenciler stant açarlar. Standa kendilerinin artık kullanmadıkları fakat hala kullanabilecek durumda olan kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi vb ürünleri koyarlar. İhtiyaç duyanlar da bu ürünleri alırlar. Günün sonunda elde kalan ürünler öğrenciler tarafından ister geri götürülür, istenirse Kartal belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere bağışlanır.
30 yıldır aynı mahallede yaşadığımız komşularımızla öğrencilerimiz bir araya gelip tanışacak, Öğrencilerimizin mahalle sakini komşularımızı sokak iftarına davet edecek, Paydaşlarımız Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kartal Belediyesi, Soğanlık Yenimahalle mahalle Muhtarlığı, sponsorlarımız, mahalle sakinleri ve Burak Bora ailesinin hazırladığı sofralarımızda Ramazan coşkusunu yaşamak amacıyla bir araya gelip kaynaşılacak.
Sitrik asit içeren greyfurt meyvesinin yağını ekstaksiyon ve destilasyon yöntemleri ile alarak yemek sodası yardımı ile tuz oluşturarak doğal temizlik malzemesi üretilecektir. Fosfat ve sülfat içeren sağlık koşullarını olumsuz etkileyen kimyasalların yerine kendi ürettiğimiz, evlerimizde yapabileceğimiz temizlik malzemesi üretilecektir ve kullanılacaktır.
Çevre kulübü öğretmeni Armağan Gürel ve çevre kulübü öğrencileriyle çevredeki 1.5 lt'lik pet şişelerin toplanması amaçlanmaktadır. Pet şişelerin içerisine toprak koyup maydanoz, dereotu, marul ve taze soğan gibi yeşillikleri yetiştirmek.
Projeyi gerçekleştirecek olan öğrenci grupları malzeme temini ile ilgili gerekli araştırmaları yaptıktan sonra malzeme alımı yapılıp, el becerileri sayesinde ürünler üretilecek ve belirlenen yerlere yerleştirilecek.
Proje, sosyal yapıda sayıları hızla artan kanserli çocuklara destek olmak amacıyla kurulan KAÇUV'a bağışlanmak üzere, öğrencilerin kendi zamanlarından ve enerjilerinden fedakarlık yaparak ürettikleri çıktıların, yine sosyal yapıda konuya dikkat çekmek amacıyla halka açık bir alanda, konuya dikkat çeken bilgilendirici görsellerle birlikte satışa sunulması sonucunda elde edilen gelirin kanserli çocuklar yararına kullanılmak üzere vakfa bağışlanması şeklindedir.